Kort historia om drycken Grappa

  • Grappa Bar och Matsal

    Kort historia om Grappa


Med över 100 unika sorter, så har vi förmodligen Skandinaviens största grappasortiment! Vi håller i grappaprovningar, både för mindre och större tillställningar. Fråga gärna hovmästaren om råd, så får du prova en Grappa som passar just dig. 

Kort historia om drycken Grappa:

Förr drack den rika överklassen vin.

De fattiga vinbönderna hade inte råd med detta, trots att det var de som framställde vinet.
De blev helt enkelt hänvisade till att använda druvresterna, så kallat vinaccia till att framställa Grappa, som av överklassen inte ansågs vara drickbart.
Grappa blev vad man berusade sig med om livet kändes besvärligt eller värmde sig med tidiga kalla höstmornar ute på fälten.
Med tiden så utvecklades destillationstekniken för Grappa, i början användes vattenbad, bagnomaria och under 1950-talet och 60-talet så förfinades metoden. Under första världskriget så spreds Grappan med hjälp av italienska soldater över hela italien och hittade en ny kundkrets. På 70-talet fick Grappan sitt genombrott och började ses som ett intressant och spännande alternativ till andra traditionella avecer. Idag har Grappa blivit rumsrent.

I takt med att nyfikenheten och medvetenheten ökar bland konsumenter, har även olika stilar på Grappan ökat, så det finns mycket att upptäcka....mycket av detta finner ni hos oss på Restaurang Grappa Matsal & Bar!

Hjärtligt välkomna!